Elämää Paukarlahdessa

Paukarlahtea voi hyvällä syyllä sanoa kovaonniseksi kyläksi: 1990-luvun lopulla paloi kyläläisten kokoontumispaikkana toiminut baari ja muutama vuotta myöhemmin alakoulu siirrettiin kyläläisten suureksi harmiksi Oravikoskelle.  Mutta onneksi jäljelle jäivät vielä päiväkoti, nuorisoseurantalo ja ennenkaikkea sisukkaat ja kekseliäät kyläläiset. Päiväkoti ja seurantalo toimivatkin nykyisin kyläläisten harrastus- ja kokoontumistiloina.

Kylällä tapahtuukin koko ajan. Vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat laskiaisrieha, juhannuskokko, elonkorjuujuhlat, leikkimieliset olympialaiset, hirvipeijaiset, joulutapahtuma, Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku sankarihaudoille, kauneimmat joululaulut ja Uuden vuoden ilotulitus.  Muitakin tapahtumia järjestetään kyläläisten toiveiden mukaan ja sään salliessa: kirpputoreja, lasten hiihtokilpailuja, luistelutapahtumia, kuutamokävelyjä tai -hiihtoja ja uistelukilpailuja.

Suurin osa kyläläisistä käy muualla töissä, mutta harrastamaan ei välttämättä tarvitse lähteä kauas. Kylällä on musiikki-, tanssi- ja liikuntakerhoja lapsille ja aikuiset voivat harrastaa teatteri-ilmaisua, zumbaa, lihaskunto-liikuntaa, käydä kuntosalilla tai harjoittaa kädentaitoja luonnon materiaalien kursilla. Kesällä voi vaikkapa pelata beach-wolleyta, uida, veneillä, kalastaa, marjastaa ja sienestää ja talvella pilkkiä, luistella, hiihtää ja laskea mäkeä seurantalon mäessä. Kylällä on useita laavuja, joille voi suunnistaa vaikkapa retkelle ja makkaranpaistoon.

Maaseutukylällä on totuttu tekemään asioita yhdessä ja niinpä esimerkiksi latupohjien kunnostus, luistelukaukalon kunnostus ja puhtaanapito ja tienvarsien siivous keväisin tehdään talkoilla. Yhdessä tekeminen on mukavaa ja samalla saa mahdollisuuden tutustua muihin kyläläisiin.

Paukarlahti on mukava paikka asua kauniin luonnon keskellä ja ennenkaikkea mukavien ihmisten takia. Kylällä voi palmuasunnuntaisin bongata kyläyhdistyksen noidat kiikuttamassa linnunpönttöjä uusille asukkaille ja kyläluuta kiertelee ympäri kylää auttaen kyläläisiä tutustumaan toisiinsa.

Tätä tekstiä saa muokata mielin määrin ja kuvia tietysti pitää lisätä. Terkuin Raija 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

valtatie 5:n helmi


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/paukarlahti/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309