Veneily ja kalastus

Koukussa kalastukseen

 

Kalastamaan on helppo lähteä, sillä kylä on vesien ympäröimä; Koirusvesi, osa Ylä-Koirusvettä ja Sotkanselkä kuuluvat osakaskuntien omistukseen. Kylällä on kaksi osakaskuntaa, jotka hallinnoivat kalastusta. Kylän keskellä virtaava Paukajoki on vesialueiden maantieteellinen erotin: Paukajoen eteläpuoli kuuluu Konttilan osakaskunnalle  ja pohjoispuoli Reinikkalan osakaskunnalle.
Osakaskunnilla on nähtävänä karttoja, joista näkyy tarkat kalastusalueiden rajat.

Konttilan ja Reinikkalan osakaskunnat tekivat molemminpuolisen vuokrasopimuksen vesialueittensa käytöstä 20.5.2018.

Konttilan osakaskunnan puheenjohtaja Jani Kolari ja Reinikkalan osakaskunnan puheenjohtaja Petri Hyvärinen allekirjoittamassa vuokrasopimusta.

 

 

Tässä kartta rajoista

Nyt voit kalastaa molempien osakaskuntien alueilla.Kuvassa osakaskuntien rajat.
Klikkaamalla saat kuvan isommaksi.

Numero 17 on Konttilan osakaskunta ja numero 12 Reinikkalan osakaskunta

 

 

 

Ohessa luettavaksi ensimmäinen Järvi-Suomen ELY-kalatalouspalvelujen alueen yhteinen Uutisrysä-tiedotuslehti. Aikaisemmin se on ilmestynyt pääosin kalataloushallinnon sisäisenä julkaisuna.
Lehdessä esitellään mm. kalatalouden uudistunutta hallintoa. Järvi-Suomessa kalatalousasioiden hoidosta vastaa Pohjois-Savon ELY-keskus.

Lehden  numero on luettavissa alla olevan linkin kautta:

Uutisrysä

Veneillen vaikka merelle asti

Veneilemään pääsee isollakin veneellä, sillä kylän venerannoista on lyhyt matka syväväylälle. Venepaikkojen vuokraus: Valkamanrannan, Hyvärilänniemen ja Ällänlahden vapaita venepaikkoja voi kysyä Leppävirran kunnasta. Keskustan uimarannan venepaikkoja vuokraa kyläyhdistys.

Tästä näet vesistökartan. Karttaa voit zoomata ja siirtyä eri kohteisiin.

valtatie 5:n helmi