Veneily ja kalastus

Koukussa kalastukseen

 

Kalastamaan on helppo lähteä, sillä kylä on vesien ympäröimä; Koirusvesi, osa Ylä-Koirusvettä ja Sotkanselkä kuuluvat osakaskuntien omistukseen. Kylällä on kaksi osakaskuntaa, jotka hallinnoivat kalastusta. Kylän keskellä virtaava Paukajoki on vesialueiden maantieteellinen erotin: Paukajoen eteläpuoli kuuluu Konttilan osakaskunnalle  ja pohjoispuoli Reinikkalan osakaskunnalle.
Osakaskunnilla on nähtävänä karttoja, joista näkyy tarkat kalastusalueiden rajat.

Ohessa luettavaksi ensimmäinen Järvi-Suomen ELY-kalatalouspalvelujen alueen yhteinen Uutisrysä-tiedotuslehti. Aikaisemmin se on ilmestynyt pääosin kalataloushallinnon sisäisenä julkaisuna.
Lehdessä esitellään mm. kalatalouden uudistunutta hallintoa. Järvi-Suomessa kalatalousasioiden hoidosta vastaa Pohjois-Savon ELY-keskus.

Lehden ensimmäinen numero on luettavissa alla olevan linkin kautta:

Uutisrysä

Ahvenposti/Pohjois-Savo – maakunnan osakaskunnille ja kalastusalueille

Ahvenposti VIII

Tämä on Pohjois-Savon Kalatalouskeskuksen maakunnallinen Ahvenposti osakaskunnille, kalastusalueille ja muille kalatalousalan toimijoille.

Kalapäivä Kiuruvedellä 16.12.2015 Kalapäivä 16.12.2015

Veneillen vaikka merelle asti

Veneilemään pääsee isollakin veneellä, sillä kylän venerannoista on lyhyt matka syväväylälle. Venepaikkojen vuokraus: Valkamanrannan, Hyvärilänniemen ja Ällänlahden vapaita venepaikkoja voi kysyä Leppävirran kunnasta. Keskustan uimarannan venepaikkoja vuokraa kyläyhdistys.

Tästä näet vesistökartan. Karttaa voit zoomata ja siirtyä eri kohteisiin.

Comments are closed.